Personalliggare 2017-08-29T11:32:33+00:00

Elektronisk personalliggare med tidrapportering

Superlätt att använda – allt som behövs är en mobil

Testa Gratis
Elektronisk personalliggare

Det finns flera aktörer på marknaden som antyder att Skattemyndigheten skulle ha ”godkänt” deras system och att en elektronisk personalliggare måste föras med kortavläsning. Detta stämmer inte alls. Skattemyndigheten ägnar sig inte åt att godkänna enskilda system eller leverantörer- de talar bara om vilka krav de har på en personalliggare.

Personalliggare och tidrapportering

De nya kraven som skatteverket ställer på byggbranchen är ingen nyhet för oss på Nuba. Vi har under lång tid haft kunder inom frisör- och resturang branschen och de använder Nuba inte bara som elektronisk personalliggare utan även för tidrapportering. Vi använder mobil positionering och det innebär medlemmarna i arbetsteamet måste vara på rätt plats när de checkar in och ut

  • Personalliggare utan kortläsare eller personliga kort

  • Positionering – Se teamet på karta

  • Rapporter till löner och fakturering

  • Godkänd av fackförbund inom byggbranchen för tidrapportering.

  • Lätt att hantera UE:n

”Nubas personalliggare är perfekt för oss, vi kommer snabbt igång på nya arbetsplatser runt om i Sverige utan att installera hårdvara. Dessutom är appen verkligen enkel att använda för våra yrkesmän”
Stefan Rydåker, Projekt Chef, Schneider Electric
Kombinationen tidrapportering och elektronisk personalliggare är verkligen klockren. Vi slipper handskrivna tidrapporter, vi har koll på att alla är på rätt plats och för projekt med krav på personalliggare behöver vi bara skriva in skatteverkets arbetsplats-ID.
Carl Kjellberg, VD, QI Construction AB

Skaffa Nuba

Börja att ordna ett konto hos Nuba. Det är enkelt och ni testar gratis i 30 dagar – helt utan förbindelser. I Nuba lägger du in teammedlemmar och arbetsplatser. Även om ni inte behöver de för den elektroniska personalliggaren så är bra att ha det för tidrapportering

Anmälan

Du som byggherre anmäler byggstart till skatteverket om den sammanlagda kostnaden för byggverksamheten på byggarbetsplatsen kan antas uppgå till mer än fyra prisbasbelopp. Skatteverket tilldelar då ditt byggprojektet ett identifikationsnummer.

Lägga upp byggprojekt i Nuba

Nu är det dags att lägga till byggarbetsplatsen med adress och identifikationsnummer i Nuba. Finns det underentreprenörer skickar ni identifikationsnummet till dem. UE har sitt egna Nuba-konto, så de lägger själva till byggarbetsplatsen med det identifikationsnummer som ni skickat till dem.

Rapporterar närvaro

Alla som arbetar på byggarbetsplatsen checkar in och ut blixtsnabbt med sin mobil när de kommer och går. Att det sker från rätt plats säkerställs med hjälp av mobil positionering.

Just-nu-status

Du som arbetsgivare kan när som helst via Nubas app eller webben se vilka i ditt team som är på plats och du kan få meddelande om någon checkar in eller ut utan att vara på plats.

Vid kontrollbesök

De personer som har behörighet (kan vara vem som helst som är på byggarbetsplatsen) visar enkelt upp personalliggaren på sin mobil eller dator för Skatteverkets kontrollpersonal. Närvaroförteckningen visar alla som är incheckade på en plats med det aktuella identifikationsnummret oavsett vilket entreprenör de arbetar för med det.

Löner och fakturering

Ta lätt fram sammanställda personal-, plats- och tidrapporter. Ni får snabbt fram underlag för att fakturera kunder, betala ut löner, kontrollera beläggningsgraden, stämma av arbetad tid mot din projektplanering osv.

Avslut

När bygget är färdigt anmäler byggherren att projektet är avslutat till Skatteverket.

• Lagen gäller för jobb över fyra prisbasbelopp (ca 180000 kr) och där byggherren är en juridisk person Det betyder att arbete mot privatpersoner inte berörs av den nya lagen.

• Det är byggherren som har ansvaret för att den elektroniska personalliggaren förs. Byggherren kan delegera ansvaret till en totalentreprenör.

• Personalliggaren ska vara elektronisk och visa vilken personal som finns på arbetsplatsen just nu.

• Personalliggaren ska vid en revision kunna presenteras för personal från Skattemyndigheten på plats

• Skattemyndigheten lägger sig inte i vilket system som används bara kraven uppfylls. Det finns inga krav på passersystem eller kortläsare.

TESTA NUBA – GRATIS I 30 DAGAR
Läs mer om hur Nuba fungerar
Att arbeta med personalliggaren

Hallå Hej!

Vi har en fantastisk kundservice så tveka inte att ringa eller maila oss om du frågor eller vill få hjälp att komma igång.

08-559 23 120info@nuba.se