Elektronisk personalliggare app med tidrapportering

Perfekt för er med utländsk personal som saknar BankID

Enklaste sättet att uppfylla skatteverkets krav på personalliggare är att använda Nuba. Med Nuba förs personalliggaren helt automatiskt. Medarbetarna behöver bara närma sig arbetsplatsen med mobilen i fickan för bli automatiskt incheckade och när de lämnar blir de naturligtvis automatiskt utcheckade. Lättare kan det inte bli!

Nuba erbjuder inte bara marknadens bästa och enklaste elektroniska personalliggare app, ni får dessutom tidrapportering så att ni enkelt få ut arbetstider. Och för dig som är chef finns möjligheten att i appen och på webben vilka som är på plats just nu.

  • Personalliggare i enlighet med skatteverkets regler

  • Sköt personalliggare och stämpelklocka i ett enda knapptryck

  • Enkelt för utländsk personal, allt som behövs är mobilnummer och ett sätt för skatteverket att identifiera dem (pass etc)

  • Positionering – Se teamet på karta
  • Godkänd av fackförbund för tidrapportering.

  • Personalliggare app utan kortläsare eller personliga kort

  • Helt automatisk personalliggare – räcker att ha mobilen i fickan

Bygg

Verkstad

Restaurang

Livsmedels-
grosist

”Nubas personalliggare är perfekt för oss, vi kommer snabbt igång på nya arbetsplatser runt om i Sverige utan att installera hårdvara. Dessutom är appen verkligen enkel att använda för våra yrkesmän”

Stefan Rydåker, Projektchef, Schneider Electric
Kombinationen tidrapportering och elektronisk personalliggare är verkligen klockren. Vi slipper handskrivna tidrapporter, vi har koll på att alla är på rätt plats och för projekt med krav på personalliggare behöver vi bara skriva in skatteverkets arbetsplats-ID.
Carl Kjellberg, VD, QI Construction AB
Jag driver bilverkstad sedan 30 +år, vi blev tvungna att skaffa personalliggare from 1 juli -18. Jag började med den som SKM delar ut gratis i pappersform men det blev ju alldeles för omständigt och lätt att nån missar en dag eller så… Sedan har jag provat två andra lösningar men njaa… Fann Nuba på Google och kontaktade dem för en provperiod.
Minimal hantering gör att det passar mig perfekt faktiskt och programmet stöder även lönehantering, du kan ha flera arbetsplatser osv.
Mycket nöjd med lösningen som blev resultatet.
Jag hade kontroll av skattemyndigheten för nån vecka sedan och de var nöjda med lösningen (jag kunde tom maila rapport direkt från min telefon till SKM hur lätt som helst medan de var där)
Patrik Persson, TORMEC, Din Bilverkstad AB

Anpassad för alla brancher som har krav på personalliggare
Bygg – Fordonservice – Livsmedelsgrossister – Restaurang – Tvätteri – Frisör – Skönhetsvård

Flöde för Nuba personalliggare app

Registrera företagskonto

Det första ni gör är att registrera ert företagskonto i Nuba. Det är enkelt och ni testar gratis i 30 dagar – helt utan förbindelser. Om ni inte hör av er innan testperioden är slut avslutas ert konto automatiskt.

Lägg upp arbetsplats & användare

När kontot är skapat får du ett SMS med lösenord. Då loggar du in på nuba.se från en dator och lägger upp en eller flera arbetsplatser och er personal. Så fort en ny användare är tillagd får denne ett sms med lösenord och kan starta direkt.

Stämpla in och ut

När arbetsplatsen eller arbetsplatserna och användarna är upplagda i Nuba är det bara att sätta igång. Användarna sköter personalliggaren genom att checka in och ut med sin mobilapp. Om de vill kan de slå på automatisk in och utcheckning. Då behöver de bara ha med sig sin mobil för att sköta personalliggaren.

Status just nu

De som är administratörer i Nuba kan alltid i appen eller på webben se vilka som är incheckade just nu. Ni kan även slå på notiser i appen så att ni får ett meddelande när någon kommer eller går från arbetsplatsen.

Vid skatteverkets kontrollbesök

När skatteverket kommer för kontroll visar vem som helst av de incheckade användarna enkelt upp personalliggaren i sin mobil.

Se arbetad tid

Nuba fungerar även som stämpelklocka, så vill ni ta ut rapporterad tid gör ni det enkelt. Sen kan ni exportera tiderna till bl.a. excel och Visma lön

Bra att veta om personalliggare

Elektronsik personalliggare för byggbranschen

• Personalliggaren ska tydligt visa vilka personer (namn och personnummer) som är verksamma i näringsverksamheten och vilken tid de är verksamma

• För byggbranchen kräver lagen att personalliggaren förs elektronsikt, för övriga brancher kan personalliggaren föras elektroniskt eller manuellt i bokform.

• I den elektroniska personalliggaren måste alla händelser loggas, så att det framgår vem som har gjort en ändring och när. Det går alltså inte att göra en egen liggare i Excel eller något liknande program.

• Personalliggare ska vid en revision kunna presenteras för skattemyndigheten personal vid kontroll på arbetsplatsen

• Skattemyndigheten lägger sig inte i vilket system som används bara kraven uppfylls. Det finns inga krav på passersystem eller kortläsare.

• För byggbranchen ska det vara en elektronisk personalliggaren och skall föras på jobb över fyra prisbasbelopp och där byggherren är en juridisk person. Det betyder att arbete för privatpersoner inte berörs av den nya lagen. Det är byggherren som har ansvaret för att den elektroniska personalliggaren förs. Byggherren kan delegera ansvaret till en totalentreprenör.

Läs mer om att arbeta med Nubas personalliggare