Personalliggare – Bygg2018-06-29T16:00:52+00:00

Elektronisk personalliggare med tidrapportering

Superlätt att använda – allt som behövs är en mobil

Testa Gratis

Personalliggare och tidrapportering

Kraven som skatteverket ställer på byggbranchen är ingen nyhet för oss på Nuba. Vi har under lång tid haft kunder inom frisör- och resturang branschen och de använder Nuba inte bara som elektronisk personalliggare utan även för tidrapportering. Vi använder mobil positionering och det innebär medlemmarna i arbetsteamet måste vara på rätt plats när de checkar in och ut

  • Personalliggare utan kortläsare eller personliga kort
  • Kombinerar personalliggare och tidrapportering

  • Positionering – Se teamet på karta
  • Rapporter till löner och fakturering
  • Godkänd av fackförbund inom byggbranchen för tidrapportering.
  • Lätt att hantera UE:n

Det finns flera aktörer på marknaden som antyder att Skattemyndigheten skulle ha ”godkänt” deras system och att en elektronisk personalliggare måste föras med kortavläsning. Detta stämmer inte alls. Skattemyndigheten ägnar sig inte åt att godkänna enskilda system eller leverantörer- de talar bara om vilka krav de har på en personalliggare.

Elektronisk personalliggare
”Nubas personalliggare är perfekt för oss, vi kommer snabbt igång på nya arbetsplatser runt om i Sverige utan att installera hårdvara. Dessutom är appen verkligen enkel att använda för våra yrkesmän”
Stefan Rydåker, Projekt Chef, Schneider Electric
Kombinationen tidrapportering och elektronisk personalliggare är verkligen klockren. Vi slipper handskrivna tidrapporter, vi har koll på att alla är på rätt plats och för projekt med krav på personalliggare behöver vi bara skriva in skatteverkets arbetsplats-ID.
Carl Kjellberg, VD, QI Construction AB

Skaffa Nuba

Börja att ordna ett konto hos Nuba. Det är enkelt och ni testar gratis i 30 dagar – helt utan förbindelser. I Nuba lägger du in teammedlemmar och arbetsplatser. Även om ni inte behöver de för den elektroniska personalliggaren så är bra att ha det för tidrapportering

Anmälan

Du som byggherre anmäler byggstart till skatteverket om den sammanlagda kostnaden för byggverksamheten på byggarbetsplatsen kan antas uppgå till mer än fyra prisbasbelopp. Skatteverket tilldelar då ditt byggprojektet ett identifikationsnummer.

Lägga upp byggprojekt i Nuba

Nu är det dags att lägga till byggarbetsplatsen med adress och identifikationsnummer i Nuba. Finns det underentreprenörer skickar ni identifikationsnummet till dem. UE kan antingen ha sitt egna Nuba-konto eller så kan ni hanterar ni deras användare.

Rapporterar närvaro

Alla som arbetar på byggarbetsplatsen checkar in och ut blixtsnabbt med sin mobil när de kommer och går. Att det sker från rätt plats säkerställs med hjälp av mobil positionering.

Just-nu-status

Du som arbetsgivare kan när som helst via Nubas app eller webben se vilka i ditt team som är på plats och du kan få meddelande om någon checkar in eller ut utan att vara på plats.

Vid kontrollbesök

De personer som har behörighet (kan vara vem som helst som är på byggarbetsplatsen) visar enkelt upp personalliggaren på sin mobil eller dator för Skatteverkets kontrollpersonal. Närvaroförteckningen visar alla som är incheckade på en plats med det aktuella identifikationsnummret oavsett vilket entreprenör de arbetar för med det.

Löner och fakturering

Ta lätt fram sammanställda personal-, plats- och tidrapporter. Ni får snabbt fram underlag för att fakturera kunder, betala ut löner, kontrollera beläggningsgraden, stämma av arbetad tid mot din projektplanering osv.

Avslut

När bygget är färdigt anmäler byggherren att projektet är avslutat till Skatteverket.

• Lagen gäller för jobb över fyra prisbasbelopp (ca 180000 kr) och där byggherren är en juridisk person Det betyder att arbete mot privatpersoner inte berörs av den nya lagen.

• Det är byggherren som har ansvaret för att den elektroniska personalliggaren förs. Byggherren kan delegera ansvaret till en totalentreprenör.

• Personalliggaren ska vara elektronisk och visa vilken personal som finns på arbetsplatsen just nu.

• Personalliggaren ska vid en revision kunna presenteras för personal från Skattemyndigheten på plats

• Skattemyndigheten lägger sig inte i vilket system som används bara kraven uppfylls. Det finns inga krav på passersystem eller kortläsare.

Läs mer om att arbeta med Nubas personalliggare

Testa gratis, helt utan förbehåll

Ni kommer inte hitta en mer användarvänlig lösning, där ingen extra hårdvara krävs. Tidrapportering och registrering i personalliggaren sker med ett enda knapptryck, alla som är incheckade på plats kan ta fram personalliggaren direkt i appen om skatteverket kommer på besök.

Vi tror att du ganska snabbt kommer att upptäcka hur tryggt, enkelt och tidsbesparande Nuba är. Därför vill vi erbjuda dig prova Nuba helt utan kostnad i 30 dagar! Sen bestämmer du själv om du vill fortsätta eller inte.

Skapa konto
Läs mer om Nuba

Pris per aktiv användare

129:-per månad
  • Ingen startkostnad eller uppsägningstid
  • Halva priset för användare som är registrerade som underentreprenör -UE:n 64:50 per månad
  • Betala endast för aktiva användare
  • Obegränsat antal arbetsplatser
0
Företag har upptäckt Nuba
0
Arbetsplatser har Nuba
0 %
Genomsnittlig minskning av lönekostnaden

Med Nuba har vi fått ett verktyg som ger oss all den info vi behöver. Insatsen från säljarna är minimal och vi vet i realtid vart alla befinner sig, hur många timmar som görs per dag.

Charlotte Björnemalm, COOP – MedMera Bank AB
Med Nuba sparar vi både tid och pengar. Vi får även en mycket bättre överblick över arbetad tid. Lönehanteringen har minskat med mer än 50%.
Richard Forsman, Metodgolv AB

Nubas personalliggare är perfekt för oss, vi kommer snabbt igång på nya arbetsplatser runt om i Sverige utan att installera hårdvara. Dessutom är appen verkligen enkel att använda för våra yrkesmän

Stefan Rydåker, Schneider Electric

Nuba har öppnat en ”black box” för oss. Äntligen kan vi faktiskt se hur mycket tid våra utesäljare de facto lägger på varje kund och vi kan hjälpa dem att optimera sin arbetstid.

Björn Krasse, Exotic Snacks

Kombinationen tidrapportering och elektronisk personalliggare är klockren. Vi har koll på att alla är på rätt plats och för projekt med krav på personalliggare behöver vi bara skriva in skatteverkets arbetsplats-ID.

Carl Kjellberg, QI Construction AB

Hallå, hej!

Vi har en fantastisk kundsupport.
Så tveka inte att ta kontakt med oss om det är någonting som du undrar över.

Fyll i formuläret eller skicka e-post så återkommer vi så fort vi kan. Om du inte kan vänta, ring oss direkt.

08-559 23 120

info@nuba.se

Kontaktformulär

[recaptcha size:compact]

 

Hallå Hej!

Vi har en fantastisk kundsupport.
Så tveka inte att ta kontakt med oss om det är någonting som du undrar över.

Fyll i formuläret eller skicka e-post så återkommer vi så fort vi kan. Om du inte kan vänta, ring oss direkt.

08-559 23 120  info@nuba.se

Kontaktformulär

[recaptcha size:compact]