Var beställer man en personalliggare?

Hos Nuba kan du beställa digital personalliggare. Personalliggare i pappersform kan beställas från skatteverket, men för att förenkla processen, spara pengar och vara säker på att alla regler följs rekommenderar vi användning av en digital personalliggare, som den från Nuba.

Nuba erbjuder både elektroniska och manuella lösningar för att föra personalliggare – app, SMS eller NFC-tagg. Detta gör att de kan anpassas efter olika typer av verksamheter, såsom restauranger, byggbranschen och andra företag där personalens närvaro måste registreras.

De som jobbar inom restaurang behöver också föra personalliggare.

Varför ska man föra personalliggare?

För viss typ av verksamhet är det lagkrav att föra personalliggare. Det gäller bland annat byggbranchen, restaurangbranchen, samt hud- och hårvårdsbranchen. Anledning att dessa regler och lagar finns är för att förhindra svartarbete, säkerställa korrekta arbetsvillkor med vila, arbetstid och lön etc.

Personalliggaren hjälper Skatteverket att kontrollera att företag följer reglerna och att alla anställda är korrekt registrerade och beskattade. Att inte föra en korrekt personalliggare kan leda till böter och andra sanktioner, vilket kan bli kostsamt för företaget.

Elektronisk eller manuellt förd personalliggare

Nuba erbjuder både elektroniska och manuellt förda personalliggare, vilket innebär att företag kan välja det alternativ som passar bäst för deras behov. En elektronisk personalliggare har många fördelar, såsom automatisk tidsregistrering och enkel överföring av data till Skatteverket. Detta kan spara tid och minska risken för fel. Manuellt förda personalliggare kan vara enklare för mindre företag eller för de som föredrar ett mer traditionellt sätt att föra register. Oavsett vilket alternativ man väljer, är det viktigt att personalliggaren alltid är korrekt uppdaterad och lätttillgänglig för kontroll.

Var beställer man en personalliggare?

Svar på vanliga frågor

Nedan svarar vi på några av de vanligaste frågorna vi får. Undrar du något annat, hör av dig till oss!

Hur ofta måste personalliggaren uppdateras?

Personalliggaren måste uppdateras dagligen, varje gång en anställd börjar eller slutar sitt arbetspass. Detta innebär att den ska visa en korrekt bild av vilka som är verksamma på arbetsplatsen vid varje given tidpunkt.

Vad händer om man inte för en personalliggare?

Om ett företag inte för en korrekt personalliggare kan Skatteverket utfärda böter. För verksamheter i branscher där det är obligatoriskt att föra personalliggare, som byggbranschen och restauranger, är det extra viktigt att följa dessa regler noggrant.

Kan man använda en elektronisk personalliggare överallt?

Ja, en elektronisk personalliggare kan användas i alla typer av verksamheter som omfattas av skatteverkets regler. Den elektroniska versionen erbjuder fördelar som enkel uppdatering och mindre pappersarbete. Det går även att använda i verksamheter som inte har dessa krav på sig. Det kan underlätta för företagen själva att följa upp statistik och kontrollera verksamheten.

Var kan jag beställa en personalliggare från Nuba?

Du kan beställa en personalliggare från Nuba direkt på vår hemsida. Vi erbjuder olika lösningar som passar olika typer av verksamheter.

Fördelar med Nubas personalliggare

Nubas personalliggare är designade för att vara användarvänliga och effektiva. Våra elektroniska lösningar gör det enkelt att registrera anställda och hålla koll på arbetstider, vilket kan spara tid och minska risken för fel.

Visar hur det ser ut när en medarbetare är incheckad via automatisk tidrapportering via appen.

Ladda ner appen